Žaliosios praktikos Slovakijoje

 

Kauno techologijų mokymo centro projekto vadybininkas Tomas Vilčinskas dalyvavo „Erasmus+“ Tarptautinio bendradarbiavimo veiklos teminiame seminare „Green practices in Erasmus+ projects“ 2024 m. balandžio 10 – 12 d. Bratislavoje, Slovakijoje.

Tvarumas ir ekologiška praktika yra vienas iš pagrindinių programos “Erasmus+” horizontaliųjų prioritetų. Šiuo seminaru norėta suburti dalyvius iš profesinio rengimo ir mokymo sektoriaus, kurie domisi tvarumu ir mano, kad tai yra svarbi tema, ir jau pradėjo arba planuoja taikyti tvarų požiūrį savo projektuose ir (arba) institucijose. Seminaro metu buvo pristatyti gerosios praktikos pavyzdžiai, susiję su “Erasmus+” KA2 projektais, kurie daro didesnį poveikį tiek individualiu, tiek organizaciniu lygmeniu. Seminaro metu dalyviai galėjo pasidalyti gerąja patirtimi, pasisemti įkvėpimo iš kitų ir užmegzti ryšius. Kontaktinio seminaro tikslai buvo šie:

– Dalyvių dalijimasis gerosios praktikos pavyzdžiais;

– Naujų kontaktų užmezgimas;

– Žinių apie ekologiškumą, tvarumą įgijimas.

Seminare dalyvavo 40 dalyvių. Seminare galėjo dalyvauti dalyviai, dirbantys mokyklinio ugdymo ir profesinio mokymo srityje.

Tomas daug sužinojo apie Žaliąsias praktikas Slovakijoje, „Erasmus+“ projektus, įvairų šalių patirtis. Seminaro video https://www.youtube.com/watch?v=YpLF8M9nmJ4