Nacionalinės atvirų durų dienos 2024

  1. Pradžia
  2. Renginiai
  3. Nacionalinės atvirų durų dienos 2024

Nacionalinės atvirų durų dienos 2024

 

Kauno technologijų mokymo centras, kartu su visos šalies profesinio mokymo įstaigomis balandžio 12–13 d. kvietė į  organizuojamas Nacionalines atvirų durų dienas. Jose apsilankyti ir susipažinti su profesiniu mokymu buvo kviečiami visi – tiek moksleiviai ir jų tėvai, tiek suaugusieji, besidomintys galimybe įgyti profesinę kvalifikaciją. Lankytojus supažindinome su Centro erdvėmis, technine įranga ir įvairiomis veiklomis, pristatėme, kaip ruošiami darbo rinkoje reikalingiausi specialistai.

Profesinio mokymo galimybės siekiantiems įgyti paklausiausių įgūdžių.

Profesinis mokymas yra lankstus – greitai reaguoja į darbo rinkos poreikius, o jo teikiamomis galimybėmis pasinaudoti gali kiekvienas. Profesinis praktinis mokymas sudaro daugiau kaip du trečdalius mokymo programos, mokiniai gali gauti stipendijas bei apsigyventi bendrabutyje, dalyvauti tarptautinėse mainų programose.

„Profesinis mokymas yra ne mažiau perspektyvus nei kitos mokymo formos ir skirtas ne tik jauniems žmonėms. Profesinėje mokykloje galima pradėti savo karjeros kelią ir profesijos mokytis jau nuo 14 metų, kartu įgyjant ir bendrąjį išsilavinimą, tačiau keisti profesiją gali ir suaugusieji. Profesinės mokyklos atveria daug kelių tiek į darbo rinką, tiek į tolesnius mokslus“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė A. Kudarauskienė.

Priėmimas į profesines mokyklas.

2024 m. pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas vasaros etapas prasidės birželio 3 d. Prašymus stojantieji galės teikti iki rugpjūčio 5 d. Teikti prašymus į profesinio mokymo įstaigas gali tiek norintieji įgyti kvalifikaciją pagal visą profesinio mokymo programą, tiek 9–10 klasių mokiniai bei I–IV klasių gimnazistai, norintys mokytis pagal atskirus profesinio mokymo modulius. Stojantieji profesinio mokymo sutartis sudaryti galės rugpjūčio 9–13 d. Papildomas priėmimas vyks rugpjūčio 14–15 d., o sutarčių sudarymas su profesinio mokymo įstaigomis – rugpjūčio 28-30 d.

Daugiau informacijos apie priėmimą į profesinio mokymo įstaigas rasite LAMA BPO tinklalapyje: https://lamabpo.lt/profesinis-mokymas/.