Energetika ir Erasmus+

 

Net 4 Energetikos skyriaus mokytojai  balandžio mėnesį Erasmus+ mobilumo vizitu pagilino savo profesines ir  pedagogines dėstymo kompetencijas, o taip pat pasisėmė gerosios patirties, stebint paskaitas, pasiruošimą joms bei dalyvaudami diskusijose su universiteto lektoriais, dėstytojais ir administracija. Vizitas buvo organizuojamas į kaimyninę Lenkiją, aštuntame pagal dydį mieste Bydgoščiuje, jame esančiame  Bydgoščiaus Jono ir Andriaus Sniadeckių technikos ir gamtos mokslų universitete, arba kaip patys lenkai vadina „Politechnika Bydgoska“ https://iro.pbs.edu.pl/pl/.

Atvykus į Universiteto miestelį nustebino didžiulė teritorija su aštuoniais tarpusavyje besijungiančiais pastatais – auditorijomis ir laboratorijomis bei šalimais stovinčiu, aukščiausiu šio mikrorajono pastatu – 8 aukštų studentų bendrabučiu. Pats universitetas yra įsikūręs trijose  skirtingose miesto vietose, tačiau pats jaukiausias yra senasis universiteto pastatas besiribojantis su senamiesčiu.

Atvykus į Universitetą, pirmąją dieną mus pasitiko Žemės Ūkio ir Biotechnologijų fakulteto Erasmus+ projektų koordinatorius prof. R. Rolbiecki. Susipažinome su universiteto aplinka ir aplankėme dalį auditorijų bei laboratorijų ir suderinome paskaitų planą bei laiką, aptarėme paskaitų turinį. Pasiekus reikiamą dienos žingsnių kiekį vien universiteto patalpose dieną nusprendėme baigti universiteto bibliotekoje besiruošiant rytojaus paskaitoms.

Antroji diena prabėgo akimirksniu, buvo pravestos paskaitos, diskusijos fakulteto studentams, dalis paskaitų vyko universiteto auditorijoje, o kadangi už lango buvo nuostabus oras (+27) išsiilgę saulės visi nusprendėme paskaitas pratęsti universiteto kiemelyje, atviroje erdvėje.

Kitomis dienomis vizito metu aplankėme Biotechnologijų laboratorijas, cheminių bandymų bei genetikos tyrimų centrą, susipažinome su architektūros fakulteto studentų darbais – teritorija didelę, tad liko dar neištyrinėtų veiklų ir kampelių. Tad tikimės bus dar progų sugrįžti.

O vakarais tyrinėjome miesto senamiestį, kuris yra nedidelis inspiruotas vokiškos ir skandinaviškos architektūros elementų. Pro miestą teka Brda upė, mieste gyvena 470 tūkstančių gyventojų, o jame yra 3 universitetai. Tad miestas gyvas, judrus ir mus pasitiko bei išlydėjo puikiu oru, žalia aplinka ir žydinčiais parkais.

„Erasmus +“vizitas Lenkijoje suteikė galimybę praplėsti akiratį, susipažinti su kolegomis, dirbančiais Universitetinėje aplinkoje, pasisemti naujų patirčių, patobulėti savo profesinėje bei pedagoginėje srityje. Šio vizito metu visi patobulinome profesines kompetencijas bei užsienio kalbos žinias. Naujos žinios bus pritaikomos kasdieninėje praktinėje bei teorinių pamokų organizavimo veikloje, o gerąja patirtimi bus dalijamasi su kolegomis ir mokiniais.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.