Kauno technologijų mokymo centro duris praveria daiktų internetas

  1. Pradžia
  2. Skelbimai
  3. Kauno technologijų mokymo centro duris praveria daiktų internetas

Kauno technologijų mokymo centro duris praveria daiktų internetas

 

Iš mokymo vizito saulėtoje Malagoje sugrįžo Kautech darbuotojai, kurie aktyviai darbuojasi portugalų koordinuojamame projekte Nr. 2022-1-PT01-KA220-VET-000090202 „Tvarumo sprendimų kūrimas naudojant daiktų internetą“.

Vykstant į Malagą dr. Laimonas Kairiūkštis, apsiginklavęs specialia IoT matavimo įranga, pradėjo aplinkos parametrų monitoringą. Kauno oro uoste, skrydžio metu lėktuve, mokymosi ir kitose vietose jis matavo oro temperatūrą, drėgmę, CO2 kiekį ir triukšmo lygį. Vėliau gautais tyrimo rezultatais dalinosi su kolegomis Malagoje, Maude studio, kur kovo 18 – 21 dienomis gausi projekto komanda iš septynių šalių dalyvavo mokymuose.

3D modelių kūrimo dirbtuvėse, buvo kuriami modeliai panaudojant Autodesk Fusion programinę įrangą. Dirbtuvių pabaigoje buvo atspausdinti hermetiniai, atsparūs aplinkos poveikiui, IoT įrangai skirti korpusai.

Įvertinus atliktus darbus buvo aptarta tolimesnė projekto eiga bei dalyvavimas Europos Profesijos Mokyklų Asociacijos veiklose (EVTA – European Vocational Training Assotiation). Kautech sulaukė kvietimo dalyvauti šiais metais vyksiančioje konferencijoje The European Agenda for the Future of VET: A Training Providers Statement, kurią organizuoja EVTA, EfVET, ir EVBB. (THE EVENT 2024 – Info (b2match.io))

Daiktų internetas sparčiai populiarėjanti sritis, kuri vis labiau skverbiasi į mūsų namus, todėl Kautech, stengdamasis neatsilikti nuo naujovių, įtraukia naują įrangą į mokymosi procesą, siunčia darbuotojus į mokymus ir siekia, kad darbuotojai, pasisėmę naujos patirties, savo žiniomis dalintųsi su centre, besimokančiais mokiniais.