Profesinės galimybės kaimyninėje Estijoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Profesinės galimybės kaimyninėje Estijoje

Profesinės galimybės kaimyninėje Estijoje

Šių metų kovo 03-07 d. Kauno technologijų mokymo centro profesijos mokytojai Vidmantas Pauliukevičius ir Serhii Sverdlyk turėjo galimybę išvykti į darbo stebėjimo vizitą „Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus profesinėje mokykloje Johvi mieste Estijoje, pagal „Erasmus“ programą. Mokytojai lydėjo mokinius į jų būsimą praktikos atlikimo vietą.

Kelionė prasidėjo ankstyvą sekmadienio rytą. Kelionės metu, kuri truko devynias valandas, buvo paliesta daugybė temų, bet pagrindinė, kuri ir vyravo visos kelionės metu, tai visiems kelionės dalyviams artimiausia ir širdžiai mieliausia suvirinimo technologijų tema.

Atvykus į Kutsehariduskeskus mokyklą mus pasitiko šio projekto vadovė Ingrid Harm. Vos tik įsikūrę mes išėjome susipažinti su vakarėjančiu miesteliu. Kitą dieną mūsų komanda buvo supažindinta su mokykla ir joje esančiais skyriais: statybos, grožio paslaugų, medienos apdirbimo, bei širdžiai mieliausio metalo paruošimo ir suvirinimo praktinio mokymo dirbtuvėmis. Šiose dirbtuvėse užtrukome, nes tai ir mūsų mokinių praktikos vieta. Susipažinę ir pabendravę su kolegomis likome ramūs mokiniais bus deramai pasirūpinta.

Po pažinties ir ekskursijos po mokyklą mus informavo, kad sekančias dvi dienas toje pačioje mokykloje vyks Estijos nacionalinis profesinių mokyklų suvirinimo konkursas ir mes galėsime jį stebėti. Tai mus labai nudžiugino, nes tai neįkainojama patirtis tiek mokytojams tiek mokiniams.

Vienos dienos popietę šio projekto vadovė Ingrid mūsų komandai suorganizavo pažintinę išvyką. Išvykos metu aplankėme pirmojo Estijos prezidento vasaros rezidenciją arba tai, kas iš jos liko po istorijos verpetų. Aplankėme Salomėjos miestelio centrą, pasivaikštinėjome naujai sutvarkyta promenada. Visos išvykos metu lydėjo juokas ir gera nuotaika.

Nepastebimai prabėgo tos kelios darbo stebėjimo vizito dienos, padėkoję už svetingumą ir bendradarbiavimą projekte atsisveikinome su kolegomis ir palikę mokinius estų globoje mes su kolega patraukėme namų link.

„Erasmus +“programa Estijoje suteikė galimybę praplėsti akiratį, susipažinti su kolegomis, dirbančiais Estijoje, pasisemti naujų patirčių, patobulėti savo profesinėje srityje. Šio darbo stebėjimo vizito metu patobulinome profesines kompetencijas bei užsienio kalbos žinias. Naujos žinios bus pritaikomos kasdieninėje praktinėje veikloje, o gerąja patirtimi bus dalijamasi su kolegomis ir mokiniais.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.