Santechnikų patirtys Jelgavoje su Erasmus+

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Santechnikų patirtys Jelgavoje su Erasmus+

Santechnikų patirtys Jelgavoje su Erasmus+

 

Vasario mėnesį, net du šauniausi Energetikos skyriaus santechniko modulinės programos mokiniai gilino savo praktines žinias Erasmus+ mobilumo vizituose. Mūsų praktika vyko kaimynystėje, už 400 km nuo Kauno esančioje Latvijoje, Jelgava tehnikums mokymo centre. Praktika truko tris savaites nuo  2024-02-05 iki  2024-02-23. Sao paritrtis pasakoja Kristupas ir Žilvinas:

„Vėlų sekmadienio vakarą atvykome į mokyklą, sėkmingai palikome automobilį mokyklos kieme ir pakilome į mokyklos bendrabučio 5 aukštą, kur įsikūrėme paprastai, bet ne prastai įrengtame kambaryje. Pirmoji savaitė prabėgo susipažįstant su mokykla, Jelgavos miesto apylinkėmis. Mokykloje mus globojo Erasmus+ programos kuratorė Sanda ir net 3 santechnikos profesijos mokytojai. Įspūdžiai po pirmos savaitės: mokiniai mokosi kitaip nei mes – pirmą pusmetį jie turi tik teorijos pamokas, mokosi 3 metus, dirba ir braižo schemas kompiuteriu, o vamzdžius jungia labai lėtai.

Antrą savaitę darbavomės Latvijos gamtos mokslų ir technologijos universiteto, Vandentiekio laboratorijoje. Ten teko tvarkyti vandens latakus, praplauti vamzdžius, išvalyti purkštukus. Darbavomės prie upių vagų stendo, o kaip jis veikia taip ir nesužinojome. Jei paklaustumėte, kur smagiau mokytis ir darbuotis, tai atsakymas tik mokykloje. Mokykloje puikios klasės, daug erdvių ir naujas pastatas. Viskas pritaikyta gilinti teorines ir praktines žinias, o universitete trūko elementarių darbo įrankių, erdvės apleistos.

Savaitgalį praleidome Rygoje, bet šią kelionę norėtume pasilikti sau, žinoma, Rygos senamiestį aplankėme.

Trečioji savaitė prabėgo greitai, jos metu montavome kriaukles, ardėme radiatorius, išmontavome kitų mokinių sumontuotus stendus. Ši savaitė prabėgo greitai, nes turėjome daug darbo ir įvairių veiklų. Penktadienį apdovanoti dokumentais su parašu išvykome namo.

Erasmus suteikė mums profesinių žinių, be to pagilinom anglų ir rusų kalbos žinias. Tai puiki  galimybė, kurią rekomenduojame pamėginti visiems mokyklos mokiniams.“

Žilvinas ir Kristupas, būsimieji santechnikai

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.