Orlaivių Mechanikų Erasmus+

 

Šių metų sausio 7 – vasario 1 dienomis mūsų mokyklos Orlaivių mechanikos modulio mokiniai atliko praktiką pagal Erasmus+ programą ,, lycée Saint-Exupéry’’ mokykloje.

 

Pirma savaite mums visiems prabėgo skirtingai. Pirmąsias dienas mums aprodė aplinkui mokykla kur mes mokysimės ir kokios specialybes dar yra šitoje mokykloje tai butu metalo apdirbimas (CNC) ir Automatizuotų prietaisų remontas. Mokytojai ir mokiniai buvo labai draugiški, kitu specialybių mokytojai net siūle mums ateiti pažiureti kaip veikia visos skirtingos mašinos. Pirmos savaites pagrindas buvo susipažinimas su mokytojais, ką jie moko ir su mokiniais su kuriais mes dirbome grupėse, jau pirma savaite buvome pradeje dirbti ant keliu smulkiu darbu su laidais ir struktūra.

Savaitgalius mes leisdavome skirtingai, bet mums buvo pasisekė, kad gyvenome prie centro tai visos gražiausios vietos buvo pasiekiamos pėstute arba trumpu keliavimu autobusu, tramvajum.

Antroje savaitėje jau pradėjome labiau dirbti, pagrindas buvo prie struktūros, kur mums reikėjo padaryti mazesne versije orlaivio galinius vairų iš metalo, mums buvo duotas metalo gabalas is kurio mes turėjome išsipjauti mums reikiama figūra ir paskui joje išgręžti skyles. Antroje savaite mes ne tik dirbome, bet ir apsilankėme “Musée Aeroscopia” aviacijos muziejuje kuriame as tikrai siūlyčiau apsilankyti jeigu busite tuoluosoje nors ir nesimokote apie aviacija. Apie muziejui buvo vienas blogas dalykas ir tai, kad rodomas aviacijos istorija filmukas nebuvo anglų kalba, o tik prancūziškai.

Trečioje savaitėje teseme darba prie orlaivio galiniu sparnu, dar šia savaite mums prisidėjo nauja pamoka prie orlaivio variklio kur mums teko patikrinti variklio mentes ir ar jos geros ar jau per daug pažeistos.

Ketvirtoji savaite turbūt buvo mums įdomiausia nes mums pagaliau leido dirbti ne skirtingose grupėse o vienoje. Iš pradžių mes turėjome išmokti, kaip dirbti su dokumentais ir kaip juose rasti informacija, kurios mums reikia, o po to mums jau leido patiems be priežiūros nusiimti orlaivio aukštuminius vairus jiems padaryti inspekcija, uždėti juos atgal ir patikrinti su inklometru, kad viskas atitinka.

Erasmus suteikė mums tikrai geresnių profesinių žinių, be to pagilinom anglų kalbos žinias. Tai tikrai labai gera programa, kurią rekomenduojame visiems ir kiekvienam.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.