Erasmus programa tai ne tik naujos galimybės, bet ir nauji įgūdžiai bei naujos kompetencijos

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Erasmus programa tai ne tik naujos galimybės, bet ir nauji įgūdžiai bei naujos kompetencijos

Erasmus programa tai ne tik naujos galimybės, bet ir nauji įgūdžiai bei naujos kompetencijos

 

Paskutinė spalio savaitė buvo įsimintina visiškai nauja patirtimi – pirmą kartą dalyvaujant darbo stebėjimo vizite Kroatijoje, Splito mieste įsikūrusioje Obrtna technička škola profesinėje mokykloje.

 

Džiaugiuosi pasinaudojęs galimybe ir suteiktu pasitikėjimu atstovauti Kauno technologijų mokymo centrą, įgyvendinant Erasmus + programos mobilumo projekto veiklas. Splito profesinėje mokykloje, mentoriaujamas profesijos mokytojo Ivano, pamačiau servisus kuriuose jų mokiniai atlieka praktikas. Aplankėm „Volkswagen“ servisą, kuriame yra tvarkomi ir garantinio aptarnavimo automobiliai. Buvau supažindintas kaip yra testuojamos elektromobilių baterijos, kaip jos yra defektuojamos, keičiamos į naujas ir paruošiamos utilizavimui. Išmokau saugiai dirbti su elektromobiliais, kas yra labai svarbus momentas pradedant darbus su jais. Pamačiau ir išmokau kaip reikia paruošti blogas baterijas ir jų elementus utilizavimui.

 

Didžiavausi galėdamas ne tik stebėti ir praktiškai iš arti pamatyti kaip mokiniai įgyja praktinių įgūdžių dirbdami automobilių remonto servisuose, bet ir sudalyvauti tuo pačiu metu vykusiame kasmetiniame tarptautiniame Automobility tinklo susitikime, susipažinti su partneriais iš Suomijos, Estijos, Nyderlandų Karalystės ir Ispanijos, pristatyti mūsų profesijos mokytojų parengtą naują modulį „Hibridinių ir elektra varomų automobilių techninė priežiūra“ ir pakviesti Automobility tinklo partnerių mokyklų mokinius atvykti į mūsų centrą įgyti šio modulio žinių ir įgūdžių.

 

Šis vizitas įkvėpė mane daugiau dalyvauti ir bendrauti su užsienio kolegomis, nes tikrai daug gali išmokti ir praplėsti savo žinias.