Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „SANTECHNIKAS 2023“

  1. Pradžia
  2. Skelbimai
  3. Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „SANTECHNIKAS 2023“

Tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „SANTECHNIKAS 2023“

Kauno technologijų mokymo centre pirmą kartą Lietuvoje organizuotas tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „SANTECHNIKAS 2023“.

Renginio organizatoriai – Energetikos skyrius džiaugiasi konkurso profesionalumu ir sėkme, bei svarsto galimybes tęsti konkursą ateityje.

Anot konkurso organizatorės, Energetikos skyriaus vedėjos, Dovilės Rudokaitės, renginys turėtų padėti plėsti energetikos institucijų ir mokymo įstaigų ruošiančių šios krypties mokinius bendradarbiavimą, draugystės ryšius. Juolab, kad konkurse dalyvavo ne tik lietuvių, bet ir užsienio mokyklų mokiniai.

Šio konkurso tikslai:

  • ugdyti mokinių profesinį meistriškumą, kelti profesinio mokymo(si) prestižą;
  • stiprinti mokinių motyvaciją;
  • ugdyti mokinių kūrybiškumą, iniciatyvą ir bendradarbiavimą;
  • plėtoti ryšius su verslo institucijomis, Lietuvos ir užsienio šalių profesinio mokymo
  • įstaigomis;

Konkurso metu dalyviai  demonstravo savo įgūdžius, kūrybiškumą ir žinias santechnikos srityje. Turėjo atlikti praktinę užduotį – sumontuoti vamzdinius mazgus pagal pateiktus brėžinius) ir juos hidrauliškai išbandyti. Vamzdiniame mazge varinių ir plastikinių vamzdžių jungimai (vario minkštas litavimas, PPR polifuzinis suvirinimas).

Tarptautiniame konkurse dalyvavo net aštuoni santechniko mokymo programos besimokančių mokinių iš įvairių mokymosi įstaigų.

Konkurso nugalėtojai:

1 vietos laimėtoja – Jelgavas tehnikums mokinė Leila Ausmina.

2 vietos laimėtojas – Klaipėdos Pauliaus Lindenau  mokymo centro mokinys Raimondas Grundula.

3 vietos laimėtojas – Šiaulių technologijų mokymo centro mokinys Šarūnas Gerybas.

Sveikiname ir Kauno technologijų mokymo centro mokinį Aurelijų Kantą su ketvirtąja, Vilniaus komunalinių paslaugų mokykla mokinį Edvin Bortkevič su penktąja, Liepājas Valsts tehnikums – Piruss Timofejs su šeštąja, Latgales Industriālais tehnikums – Deniss Andruls su septinąja ir Vilniaus statybininkų rengimo centras Arvydą Volodką su aštuntąja vietomis.

Dėkojame mokytojams už pastangas ruošiant juos ir lydint pas mus. Ačiū mūsų draugams Inti, UAB, UAB “Arnelita”, Visas labas, UAB „City Service Engineering“, TENKO Baltic Lietuva – kad buvo kartu.