Diskusija ,,Savęs pažinimas – raktas į sklandžią karjerą!“

  1. Pradžia
  2. Renginiai
  3. Diskusija ,,Savęs pažinimas – raktas į sklandžią karjerą!“

Diskusija ,,Savęs pažinimas – raktas į sklandžią karjerą!“

 

Kauno technologijų mokymo centras spalio 26 d. kvietė mokinius, Lietuvos karjeros specialistus į nuotolinę diskusiją ,,Savęs pažinimas – raktas į sklandžią karjerą!“. Diskusijos metu gilinomės ir aptarėme savęs pažinimo svarbos klausimus, taip pat, nagrinėjome iškritimo iš mokslų klausimus, susipažinome su iškritimo iš mokslų prevencijos įrankiu.

Bendradarbiaujant su Kauno regioninio karjeros centru „Karjeras“, nuotoliniame renginyje dalyvavo ir šio centro atstovė, karjeros konsultantė Rūta Rimkutė – Barauskienė, kuri pristatė pranešimą ,,Savęs pažinimo svarba renkantis profesiją“. Pristatymo metu aptarta pasitikėjimo savimi ir savęs vertinimo svarba, ko reikia, kad geriau pažintumėme save.

Kauno technologijų mokymo centro IT specialistas Ričardas Liekis, pristatė sukurtą dirbtinio intelekto įrankį  padėsiantį kovoti ankstyvuoju mokinių pasitraukimu iš švietimo sistemos.  Taip pat pristatė projekto „O kas tada – iškritimo prevencija?“ planuojamus rezultatus apie parengtą anksti paliekančių asmenų mokyklą apžvalgos analizę remiantis partnerių šalių statistika, skaitmeninio įrankio naudojimą ir  išbandymą, rekomendacijų rinkinį bei gerųjų praktikų/patirčių vadovą.

Kauno technologijų mokymo centro, karjeros specialistės Ruta Laurišonytė ir Miglė Matulevičiūtė moderavo ir atsakinėjo į dalyvių klausimus siekdamos mokiniams padėti pritaikyti renginio metu  įgytas žinias savo karjeros kelyje, su karjeros specialistais siekė  pasidalinti gerąją patirtimi ir įžvalgomis, apie žinias bei supratimą, reikalingą karjeros konstravimui besikeičiančioje visuomenėje.

Džiaugiamės, ne tik dalyviu gausa, bet ir aktyviu įsitraukimu į diskusiją ir pasidalinimu gerąją patirtimi diskusijų metu, kartu sprendžiant profesinio orientavimo srityje kylančius iššūkius ir padedant karjeros srities specialistams praktiškai išbandyti aktualias ir inovatyvias profesinio orientavimo metodikas bei įrankius.