Praktika pagal Erasmus+ programą Kroatijoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Praktika pagal Erasmus+ programą Kroatijoje

Pagal programos Erasmus+ projektą keliavome trise: Mantas Kaknevičius, Kastytis Bubelė ir Ernestas Ulozas.

Mobilumas prasidėjo nuo 2023-05-15 ir truko iki 2023-06-09. Nuvykus į Obrtna tehnička škola Split (Kroatijoje) pirmąją dieną praleidome mokykloje ir Split mieste, pamatėme kaip mokiniai mokosi įvairių profesijų, kokią techniką naudoja, susipažinome su keletu vietos mokytojų, kurie labai noriai mums viską aprodė ir papasakojo.

Jau antrąją dieną pradėjome savo praktinius mokymus paskirtame Marjan Škoda autorizuotame automobilių servise. Mokėmės tinkamai atlikti techninę automobilio priežiūrą, pagal nustatytą serviso tvarką paeiliui tikrinome automobilius, suradus gedimus juos tvarkėme. Iškilus klausimams visada kreipėmės į ten dirbančius darbuotojus, kurie visada padėjo, pamokė kaip taisyklingai atlikti darbus, kokius įrankius reikia naudoti. Taip pat buvome išmokyti naudotis automobilių priežiūros kompiuterine įranga, kurios pagalba galima lengviau nustatyti gedimus, atlikti tam tikrus darbus, kurių kitu atveju atlikti nepavyktų. Patys serviso darbuotojai mus pasitiko labai šiltai, visada siūlė pagalbą, rodė įvairius retus gedimus, kaip juos sutvarkyti, kur ieškoti informacijos.

Laisvalaikiu vykome prie netoliese esančių kalnų, kopėme į juos, maudėmės neįprastai šiltoje jūroje tokiu metų laiku. Aplankėme netoliese esantį Omis miestelį pasižymintį neįprastu kalnų ir jūros grožiu. Vaikščiojome įvairiais takais, turėjome galimybę pamatyti prieš tai nematytos laukinės gamtos, laukinių gyvačių.

Norime padėkoti už galimybę aplankyti tokią nuostabią šalį kaip Kroatija, pažinti ir prisiliesti prie vietinės kultūros, dirbti su ten esančiais vietiniais žmonėmis bei dirbti komandoje vieni su kitais.

Mūsų nuomone, visi mokiniai turėtų išbandyti ir pasinaudoti Erasmus+ programa, čia išmoksite labai daug Jūsų pasirinktos profesijos srityje, taip pat ir kasdieniniame gyvenime.