Šilumos ir praktinių įgūdžių beieškant. Mobilumo vizitas Kroatijoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Šilumos ir praktinių įgūdžių beieškant. Mobilumo vizitas Kroatijoje

Mes – medienos skyriaus mokiniai, Merūnas, Rokas ir Paulius, gegužės 15 – birželio 12 dienas praleidome Kroatijoje, Splito mieste. Mūsų mobilumo vizitas nuo pradžios iki pabaigos buvo suplanuotas Erasmus+ koordinatorės, tad didelių iššūkių keliaujant neturėjome. Į Splito miestą atvykome pirmadienį, tada keliavome į mokyklos bendrabutį. Žinojome, kad mobilumo vizito metu pirmąsias dienas praleisime mokykloje, o po to mūsų laukia praktinis mokymas įmonėje, kuri gamina korpusinius baldus pagal individualius užsakymus.

Į mokyklą dažniausiai keliavome viešuoju transportu arba pėščiomis, o į darbo vietą tik viešuoju transportu. Mokykloje susipažinome su specialybės mokytoju ir jo mokiniais, kurie visi buvo mums draugiški ir svetingi.

Kompanijoje, kurioje atlikome praktiką dirbome tris savaites. Tobulinome savo įgūdžius ir išmokome kelių naujų dalykų: pirmą savaitę – kaip laminuoti, antrą savaitę mokėmės naudotis CNC staklėmis, o trečią savaitę mokėmės surinkti ir montuoti įvairius baldus.

Laisvalaikiu mes susipažinome su kurortiniu Splito miestu, kuris yra antras didžiausias Kroatijos miestas ir didžiausias Kroatijos pajūrio miestas. Didelę laisvo laiko dalį džiaugėmės jūra ir saule.

Apžvelgiant į mūsų Erasmus+ mobilumo vizitą, galima teigti, kad dalyvavimas šioje programoje buvo naudingas tiek profesine, tiek kultūrine prasme. Įgijome neįkainojamą patirtį, kuri mums pravers ateityje. Taip pat liko puikių prisiminimų bendraujant su visais iš Splito mokyklos ir apie Splito miesto tyrinėjimą ir klaidžiojimą senamiesčio siauriausiomis gatvelėmis.

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.