Mobilumo vizitas Suomijoje

Balandžio 24 – gegužės 21 dienomis suvirintojo modulinės programos trečiakursiai Domas Grabauskas ir Tomas Kerpauskas dalyvavo Erasmus+ mobilumo veiklose Suomijoje, Pori mieste. Pirmąją dieną apsilankius Winnovos profesinėje mokykloje (kurios filialai yra kituose Suomijos miestuose), mokiniai susipažino su mokytojais, apsilankė klasėse, dirbtuvėse. Išsiaiškinus, kokie svarbiausi uždaviniai lauks artimiausias savaites, kitą dieną prasidėjo pagrindiniai mobilumo darbai įmonėje „Sampo Rosenlew Ltd“, kuri jau daugiau kaip 150 metų veikia tame pačiame sklype Pori centre. Jos pramoninės veiklos šaknys siekia 1853 m., kai buvo įkurta šeimos įmonė Oy W. Rosenlew Ab. Bendrovė „Sampo Rosenlew“ buvo įkurta 1991 m. Šiandien įmonė visame pasaulyje žinoma dėl aukštos kokybės javų kombainų ir miškų ūkio mašinų, kurioms mokiniai ir gamino naujas detates.

Tomas ir Domas vizito metu toliau tobulino mūsų mokykloje įgytas suvirinimo žinias ir įgūdžius virinant pusautomačiu ir nelydžiu volframo elektrodu apsauginių dujų aplinkoje, taip pat išbandytas ir taškinis suvirinimo būdas – tai buvo nauja, įdomi patirtis, nes tokių staklių mūsų centre nėra.

Mobilumo metu rasta laiko pamatyti gražias Suomijos vietas: sostinę Helsinkį, Yyterį, kuris garsėja vienais gražiausių paplūdimių ir turistinėmis zonomis. Daug keliauta dviračiais, traukiniais, tad buvo gauta puiki proga susipažinti su šia Skandinavijos šalimi.

Tiek mokytojai, tiek įmonės vadovai džiaugėsi mokinių darbu, buvo gauti pasiūlymai įsidarbinti. Tad tai buvo visapusiškai auginanti tarptautinė patirtis, ryšiai ir puikios karjeros galimybės ateičiai. 

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.