Mobilumo vizitas į Latviją

Šių metų gegužės 3-7 dienomis Kauno technikos profesinio mokymo centro Medienos skyriaus mokytojai ir jų lydimi moksleiviai dalyvavo „Erasmus+“ mobilumo veikloje, kurios metu  pirmą kartą lankėsi Latvijos profesinio mokymo įstaigoje“ Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikums“.

Vizito metu buvo užmegzti kontaktai tolesniam bendradarbiavimui, buvo aplankyti mokymo skyriai: Statybos, Transporto, Medžio apdirbimo, Metalų apdirbimo, Baldų gamybos, Drabužių dizaino ir kiti. Labiausiai orientuotasi į Medienos skyrių, apžiūrėtos patalpos teoriniam ir praktiniam mokymui, pabendrauta su mokytojais, pasidalinta mintimis apie metodikas, mokymo programas. 

Šeimininkų profesionio mokymo mokykla sudaryta iš dviejų padalinių. Vienas iš jų  yra Ciesio mieste. Tik jame ir buvo Medienos apdirbimo skyrius, kuriame mokytojams labiausiai patiko. Patalpos nesenai atnaujintos, labai smagu po jas vaikščioti, mokymo klasės labai gerai išplanuotos, klasės nėra didelės, su darbastaliais ir reikiamais įrankais.

Kitas padalinys yra Priekuļi miestelyje; jis daugiau orientuotas į žemės ūkio ir mechanikos sritis.

Nors yra ir Statybos skyrius. Labiausiai nustebino labai didelis plotas aplink mokyklą: yra parkas, žaidimų trasos. Būtent ten ir vyko tarptautinis stalių meistriškumo konkursas.

Konkurse dalyvavo du mokiniai iš mūsų mokyklos ir  po du mokinius iš Latvijos mokyklų.

Konkursas prasidėjo ryte ir tęsėsi 6 valandas. Užduotis buvo padaryti pikniko stalą kartu su suolais. Mokiniams tai buvo nemažas įšūkis, nepaisant namų darbų. Stalo nespėjo niekas padaryti laiku, todėl buvo labai gaila, kad nepamatėme galutinio rezultato.

Laisvu laiku apžiūrėjome Ciesio miestą, seną pilį miesto centre, taip pat pasivaikčiojome po miesto senamiestį. Ciesis, tai vienas seniausių Latvijos miestų. O Priekuļi miestelyje apžiūrėjome didelį mokyklos parką, žaidimų trasas bei senus pastatus.

Vizitui artėjant į pabaigą drauge apsitarėme ateities planus, pasidalinome žiniomis apie  vykdomus ir planuojamus projektus, pakvietėme mus šiltai priėmusios mokyklos delegaciją į svečius, o savo moksleiviams palinkėję sėkmingos likusių keleto savaičių darbinės praktikos išvykome namo.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.