Elektrotechninių disciplinų metodinė savaitė

2017 m. Sausio 23 – 27 dienomis Kauno technikos profesinio mokymo centro Mechanikos skyriuje vyko elektrotechninių disciplinų metodinė savaitė, kurios metu vyko paskaitos, įrangos pristatymai ir profesinio meistriškumo konkursas ,,Geriausias autoelektrikas 2017“.

Visos metodinės savaitės metu Mechanikos skyriuje informacinė televizija skleidė mokiniams žinias apie naujausias automobilių elektronines sistemas ir remonto technologijas, kabėjo stendas su elektromobilių istorijos vingrybėmis ir veikė mokinių technogijų egzamino darbų ekspozicija.

Sausio 24 dieną įvyko paskaita tema ,,Naujausia automobilių era“, kurią pristatė mūsų centro mokinys (A2 15/2 gr.) ir individualios įmonės ,,Auto-elektrikas“ direktorius A. Sragauskas. Paskaitos metu metu mokiniai buvo supažindinami su naujausių automobilių gedimais, remontu, reikalinga diagnostine įranga ir įpatingai motyvuojami siekti žinių ne tik pamokų metu, bet ir individuliai kaupti žinias iš interneto platybių.

Sausio 25 dieną UAB ,,Baltic Diagnostic Service“ profesijos mokytojams surengė pažintinį ,,Picotech“ osciloskopo pristatymą, kurio metu buvo galima susipažinti su šio prietaiso panaudojimo galimybėmis ir jo išskirtinimu.

Sausio 26 dieną išaušo maksimalių išbandymų metas profesinio meistriškumo konkurso ,,Geriausias autoelektrikas 2017“ dalyviams iš A2 15/2, A 14/3, A1 15/3, A2 15/3, A1 15/2, AE 14, AE 15, AE 16/V1 grupių. Pirmame (teorinių žinių) patikrinimo etape geriausiai pasirodė A1 15/2 mokinys A. Flėderis, kuris iš maksimaliai galimų 10 balų surinko 9,5. Antrojo etapo metu mokiniams reikėjo sulituoti elektroninę schemą, kurią komisija vertino pagal litavimo kokybę, komponentų išdėstymą, schemos veikimą ir ,žinoma, atlikimo laiką. Šiame etape geriausiai pasirodė A. Flėderis, A. Cibulskas surinkę maksimalius balus, nuo jų nedaug atsiliko L. Gudžius, A. Maumevičius ir M. Daniusevičius. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad III vietą konkurse užėmė A2 15/2 mokinys M. Daniusevičius, II vietą – A. Cibulskas iš AE 16/V1, o konkurso nugalėtoju tapo A1 15/2 mokinys A. Flėderis. Visiems konkurso dalyvaviams įteikti padėkos raštai, o laimėtojai apdovanoti diplomais ir prizais. Dėkojame visiems dalyvausiems.

Elektrotechninių disciplinų metodinę savaitę užbaigia išvyka į Kauno technikos kolegijai priklausantį BOSCH mokymo centrą. Jos metu mokymo centro vedėjas M. Skulskis mokiniams iš A2 15/2, A 14/3 pristatė naujausią turimą BOSCH įrangą ir supažindino su įrangos galimybėmis automobilių diagnostikos srityje.