MOKINIAI GRĮŽĘ IŠ SPLIT (KROATIJOS) TEIGIA, KAD MĖNESIO BUVO PER MAŽAI

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. MOKINIAI GRĮŽĘ IŠ SPLIT (KROATIJOS) TEIGIA, KAD MĖNESIO BUVO PER MAŽAI

Į Split (Kroatijoje) pagal Erasmus+ programos projektą įgyti transporto priemonių elektroniko praktikos žinių keliavome dviese: Rokas Strazdas ir Gustas Tamošiūnas. Tai buvo labai smagi, įdomi ir naudinga kelionė, kurioje įgijome praktinės patirties automobilių servise „Autoservis Tičinovič“,  susipažinome su įdomiais žmonėmis, kurie padėjo mūsų darbe, su kai kuriais iš jų likome draugais.

Mobilumas Kroatijoje truko nuo 2024-04-13 iki 2024-05-10, gyvenome Split‘o vidurinės mokyklos bendrabutyje. Nuvykus į Obrtna tehnička škola Split (Kroatijoje) pirmąją dieną praleidome mokykloje ir Split mieste, pamatėme kaip mokiniai mokosi įvairių profesijų, kokią įrangą naudoja, susipažinome su keletu vietos mokinių, kurie labai noriai mums viską aprodė ir papasakojo. 

Automobilių servisas ,,Tičinović autoservis“, kuriame atlikome praktiką, buvo netoli nuo mūsų gyvenamosios vietos, apie 20 min pėsčiomis. Bendravome anglų kalba. Kalbant apie praktiką, likome labai patenkinti, kadangi buvo labai draugiškas kolektyvas, kuris esant keblioms situacijoms visada pagelbėjo ir pamokė. Praktikos metu atlikome įvairias mums patikėtas užduotis, pvz., automobilių techninį aptarnavimą, stabdžių sistemos aptarnavimą, važiuoklės patikrą bei remontą, greičių dėžės keitimą, sankabos keitimą bei pan. darbus. Įgijome naujų žinių, kaip taisyti tam tikrus automobilių modelius ir nuo ko pradėti atlikti tam tikras užduotis. Įgavome daugiau pasitikėjimo savo darbiniais sugebėjimais. Autoserviso kolektyvas puikiai įvertino mūsų atliktą darbą. Mes, tuo pačiu, iš kolegų pasisėmėme daug naudingos patirties. Taip pat patobulinome ir bendravimo su kolegomis, klientų aptarnavimo, darbo komandoje įgūdžius bei įgijome daugiau supratimo apie darbo etiką. 

Kalbant apie laisvą laiką, likome sužavėti nuostabia gamta ir stulbinančiais kriokliais. Aplankėme Krka nacionalinį parką, ištyrinėjome Split miestą ir sužinojome daug istorijos. Taip pat su draugais suplanavome ir įvykdėme žygį į kalną (Church of St. George). 

Apibendrinant praktikos kelionę, norėtume pakartoti ir rekomenduotume kitiems mokiniams pasinaudoti Erasmus+ suteikiamomis galimybėmis, geriau susipažinti su naujovėmis bei įvairovėmis. Mums vieno mėnesio buvo per mažai, jei tik būtų galimybė kitą kartą, norėtume keliauti ilgesniam laikui.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.