Apie Kautech projektus kalbama ne tik Prancūzijoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Apie Kautech projektus kalbama ne tik Prancūzijoje

Pasaulyje, kuriame vyksta itin spartūs pokyčiai, būtinas kokybiškas profesinis mokymas, kitaip negalėsime kurti tvarią ateitį, tvirtina projekto „Švarios technologijos – ekologiškos Europos link“ Kauno technologijų mokymo centro darbo grupės narė Vilma Vanagienė. Nesvarbu, ar tai būtų ekologiškesnės ekonomikos kūrimas, ar skaitmeninių sprendimų diegimas visuomenėje, ar bandymas neatsilikti nuo dirbtinio intelekto, profesinis švietimas ir mokymas yra svarbiausias uždavinys. 

„Be tinkamos kvalifikacijos specialistų negalėsime įgyvendinti reikiamų pokyčių. Džiugu, kad pedagogai, nacionalinės ir regioninės valdžios institucijos bei įmonės suvienijo jėgas, kad dirbtų kartu savo įgūdžių ekosistemose, kurdami tinklus, kurie profesinės kompetencijos centruose  formuoja įgūdžių ateitį“, – teigia V. Vanagienė.

 

2024 m. rugsėjo 10–12 d. Prancūzijoje, Lione vyko 3-asis profesinio meistriškumo forumas, kurį Prancūzijos nacionalinio švietimo ministerija, profesinės kompetencijos centrai (CoVE), praktikos bendruomenė organizavo kartu su Europos Komisija. Jame dalyvavo šiuo metu vykdomų CoVE projektų partneriai, Prancūzijos profesinio mokymo ir kvalifikacijų centrų, taip pat kitų šiuo metu Europoje ir už jos ribų plėtojamų profesinės kompetencijos iniciatyvų, kurios yra platesnių profesinio mokymo partnerysčių ir tinklų dalis, partneriai. 

Renginyje dalyvavo apie 700 dalyvių tarp kurių buvo ir projekto Švarios technologijos – ekologiškos Europos link (Auto-Cove 2.0) Kautech darbo grupės narė V. Vanagienė.

Pirmą forumo dieną daugiausia dėmesio skirta politinėms diskusijoms ir pagrindiniams pranešėjams, vyko apskritojo stalo diskusijos apie profesinio mokymo kompetencijos apibrėžimą ir CoVE vaidmenį ateityje.

Antrą dieną dalyviai praktiškai mokėsi šešiuose sektoriniuose profesinio mokymo „kaimeliuose“ ir seminaruose.

Forumas buvo organizuojamas kartu su „WorldSkills“, kurio 47-asis finalinis konkursas vyko tomis pačiomis dienomis. Taigi „WorldSkills“ ekspertai bei dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir su Auto-Cove 2.0 projektu. Šiame projekte Kautech yra partneriai. Centro užduotis šiame projekte yra parengti saugaus elektromobilių baterijų utilizavimo mokymo modulius