Ministrės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės sveikinimas

  1. Pradžia
  2. Sveikinimai
  3. Ministrės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės sveikinimas
„Mielieji mokiniai, studentai, mokytojai, dėstytojai ir visi tie, kuriems svarbi Rugsėjo 1-oji, visa švietimo ir akademine bendruomene, sveikinu Jus visus, įžengusius į naujus mokslo metus.
Nors mokymasis – nenutrūkstantis procesas kiekvieno iš mūsų gyvenime, Rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena – kasmet visus ir vėl sutelkia drauge siekti naujų žinių, paskatina jomis mainytis, mokytis, mokyti ir išmokti.
Ir ne tik tai – sugrįždami į mokyklas, kolegijas, universitetus mes vėl atsiveriame kitiems, ugdome pasitikėjimą vieni kitais, mokomės ne tik pamokų ar paskaitų metu, bet ir megzdami pokalbius, draugystes, diskutuodami, spręsdami iškilusius sunkumus.
Tai neįkainojama pažymiais, tačiau suteikia gilesnį savęs ir kitų pažinimą, tvirtina ryšius, moko gyventi, priimti kitą ar kitokį, bendradarbiauti. Būtent bendrystė yra visa ko pagrindas.
Ypač noriu pasveikinti visus, šiandien įžengiančius į naujas pradžias mokyklose bei universitetuose, – pirmokus, pirmo kurso studentus, pradedančius mokytojus, dėstytojus. Linkiu, kad Jūsų pirmosios patirtys būtų lengvos ir įkvepiančios, o pamokos, susitikimai – padrąsinantys ir palaikantys.
Ačiū kiekvienam iš Jūsų – besimokantiems, siekiantiems tobulėjimo bei tiems, kurie palydi ir parodo gražųjį mokslo kelią. Ačiū už kantrybę ir žinių troškimą.
Visiems sėkmingų naujų mokslo metų!“, – sveikina ministrė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.