Kaip du vienuoliktokai Ventspilyje šilumos ieškojo…

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Kaip du vienuoliktokai Ventspilyje šilumos ieškojo…

Kaip du vienuoliktokai Ventspilyje šilumos ieškojo…

 

Sekmadienio vakarą atvykome į Ventspilį, kur įsikūrėme paprastai, bet ne prastai įrengtame kambaryje. Pirmoji savaitė prabėgo susipažįstant su mokykla, Ventspilio miesto apylinkėmis. Mokykloje mus globojo Erasmus+ programos kuratorė Ieva.

Pirmąją savaitę leidome Venttspils tehnikums mokykloje ir pamokas lankėme kartu su kitais mokiniais. Įspūdžiai po pirmos savaitės: mokiniai draugiški ir mokosi labai panašiai kaip mes. Buvome ekskursijoj aplankėm „Vitol terminal“ bei „ŪDEKA“, kur ten dirbantys inžinieriai paaiškino visų sistemų veikimą. Antrą savaitę susipažinome su savo darbo firma „Ventspils Siltums“, pasirašėme dokumentus, viską papasakojo ir sekančią dieną kibom į darbus.

Darbas buvo gan paprastas, pradėdavom dirbti nuo 9 val. ir baigdavom vėlyvomis popietėmis. Bedirbdami sužinojome, kaip Ventspilyje  yra tiesiamas vandentiekis po žeme, paaiškino kaip veikia katilų, bei ventiliacijos sistemos. Kompanijos bendradarbiai buvo komunikabilus, pamokė įvairių vamzdžių jungimo būdų, tame tarpe ir  juos virinant  bei kitų darbinių gudrybių. Įmonė džiaugėsi, kad su mūsų pagalba galėjo sparčiau dirbti ir per dvi savaites nutiesti vandentieki iš lauko į pastatą.

Savaitgaliais pailsėdavome, patyrinėdavome Ventspilio miestą, dažnai nueidavome iki centro, o pasibaigus praktikai likom patenkinti, įgavę vertingos patirties. Erasmus+ mobilumo vizitas  suteikė mums profesinių žinių, be to pagilinom anglų ir rusų kalbos žinias. Tai puiki galimybė, kurią rekomenduojame pamėginti visiems mokyklos mokiniams.

Laurynas ir Rapolas, 11 klasės Energetikos skyriaus  mokiniai
Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.