Naujos galimybės Italijoje

Siekiant plėsti tarptautinio bendradarbiavimo galimybes, šių metų balandžio 28 – gegužės 2 dienomis, projektų vadovė Aida Ilona Gružinskienė ir direktoriaus pavaduotoja plėtrai Rita Jakaitienė lankėsi IIS Olivetti mokykloje, Ivrėjoje, Italijoje.

Vizito metu buvo susipažinta su profesinio mokymo sistema Italijoje, ugdymo organizavimo ir administravimo tvarka, profesinio mokymo programomis IIS Olivetti mokykloje. Daug dėmesio skirta siekiant pristatyti turimas praktinio mokymo dirbtuves ir įrangą. Taip pat buvo pristatomos vietinės įmonės, su kuriomis yra bendradarbiaujama dėl praktinės mokymo dalies.

Turėjome galimybę dalyvauti teorinės pamokos stebėjime ir dalyvauti praktinio mokymosi laboratorijose, kur mokiniai atliko užduotis individualiai. 

Vizito metu buvo diskutuojama apie naujas projektines idėjas, mokinių ir mokytojų stažuočių galimybes, kitas galimas bendradarbiavimo formas. Naujos stažuočių galimybės IIS Olivetti atsiveria automatinių sistemų mechatronikams ir IT srities specialistams.

„Erasmus +“ programa suteikia galimybes plėsti tarptautinį bendradarbiavimą, atrasti ilgalaikius partnerius, dalintis profesinėmis žiniomis ir gerąja patirtimi, praplėsti kultūrines žinias ir įgyti kalbinių įgūdžių.