Transporto priemonių remontininkų bei elektronikų patirtys iš mobilumo Nyderlanduose

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Transporto priemonių remontininkų bei elektronikų patirtys iš mobilumo Nyderlanduose

Transporto priemonių remontininkų bei elektronikų patirtys iš mobilumo Nyderlanduose

 

Išpraktikos Nyderlanduose, pagal Erasmus+ projektą, sugrįžo keturi Transporto skyriaus mokiniai, kurie mokosi pagal Transporto priemonių remontininko ir elektroniko modulines profesinio mokymo programas. Dar neišblėsus įspūdžiams ir emocijoms, jie dalinasi savo patirtimi, mintimis bei gerąja praktika svečioje šalyje. Mobilumas vyko nuo balandžio 2d. iki balandžio 26 d.

Nedas: dalyvavimas Erasmus+ projekte ir kelionė į Nyderlandus buvo be galo smagi ir naudinga patirtis. Per tokį trumpą laiką išmokau tiek daug naujų dalykų nuo ratų montavimo iki variklių remonto. Labai didelį įspūdį paliko servisai, kuriuose remontuojami automobiliai: didelės patalpos, naujausia technologinė įranga, draugiški darbuotojai. Mokykla, į kurią vykome ir kuri mums suteikė darbo vietas servisuose, paliko puikų įvaizdį dėl praktikos dirbtuvių ir itin smagių mokytojų. Ši kelionė neužmirštama! Labai norėčiau dar kada nors sugrįžti atgal.

Tautrimas: mobilumas Olandijoje suteikė tikrai nepamirštamą patirtį. Gyvenimas užsienyje, nors ir trumpas, bet leido pamatyti naujas galimybes gyvenime, pažinti kitokią kultūrą, galbūt ateityje pasvarstyti apie gyvenimą svetur. Patobulinau daugybę savo jau įgytų įgūdžių, praplėčiau akiratį. Įdomu buvo bendrauti su tarptautiniais bendraminčiais, semtis iš jų patirties. Įdomiausia, jog man buvo suteikta galimybė atlikti praktika su sunkvežimiais, todėl galėjau prisiliesti prie dar neišbandytos sferos.

Dainius: esu dėkingas Kauno technologijų mokymo centrui už suteiktą galimybę sudalyvauti šiame projekte, tai puiki galimybė praplėsti savo žinias, akiratį, susipažinti su kitų valstybių mokymo programomis, servisų darbo organizavimu. Laikas Hyundai ,,Van der Linden Groep Waddinxveen“ salone-servise prabėgo nepastebimai. Patirtis šioje kompanijoje paliko šiltų, gražių emocijų, kurios dar ilgai neišblės. Na, o Goudos MboRijnlan mokyklos bendruomenė mus itin svetingai sutikusi, priėmė į mokymo procesą ir suteikė daug žinių apie darbą su ,,Picoscope“ diagnostika.

Edvinas: ši patirtis buvo nuostabi. Joje įgavau daug naujų praktinių įgūdžių. Olandai pasižymi efektyviu darbo organizavimu, bet tai netrukdė pajuokauti ar šiek tiek lėčiau atlikti paskirtus darbus. Didžiausią įspūdį paliko darbo sąlygos bei darbdavio požiūris į darbuotoją. Kiekvieną penktadienį darbuotojai buvo kviečiami į kavinę pavakarieniauti bei smagiai praleisti laiko. Olandijoje servisai noriai bendradarbiauja su mokymo įstaigomis ir taip jauniems žmonėms sukuria sąlygas mokytis, tobulėti ir tapti puikiais savo srities specialistais.

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.