Santechnikų dienos Čekijoje

Nors  tarptautinė santechniko diena švenčiama Kovo 11 dieną,  mes trys  Energetikos skyriaus mokiniai Džiugas, Žilvinas ir Laurynas,  santechniko dienas šventėme net tris savaites ir balandžio mėnesį! Klausiate kodėl, ogi todėl, kad laimėjome Erasmus + atranką ir  savo kaip santechnikos programos mokinių teorines ir praktines žinias gilinome dalyvaudami  Erasmus+ praktikoje.

Mūsų praktikos vieta, Čekijoje, 850 km nuo namų ,,Hranicės‘‘ mieste. Kaip minėjom mūsų praktika truko  tris savaites nuo  2024-04-08 iki  2024-04-26, ir kiekvieną dieną mes dirbome skirtingus darbus, skirtingose įmonėse, o savaitgaliais aktyviai leidom laiką.

Pirmoji savaitė prabėgo susipažįstant su mokykla ir Hranicės miesto apylinkėmis. Mokykloje mus globojo Erasmus+ programos kuratorė Dagmara. Su mūsų kuratore važiavom apsižvalgyti į giliausią pasaulyje užtvindytą urvą pavadinimu ,,Hranicės Abyss‘‘. Grįžus mūsų laukė darbdavių loterija, teko išsitraukti savo naują darbdavį ir žinoma tai nulėmė, kokius santechninius darbus dirbsime ateinančias 3 savaites. Pirmoji darbo diena tikrai buvo kupina įspūdžių ir darbo, kaip ir visa likusi savaitė.

Antroji savaitė prabėgo tikrai greitai. Visi trys dirbome pilnu pajėgumu, būdavo dienų, kai darbas buvo sunkus fiziškai, naujas dar neišbandytas, o ir oro sąlygos mums buvo nepalankios… bet kaip sakoma „blogo oro nebūna, būna tik bloga apranga“. Dirbome skirtingose įmonėse, tad teko dirbti įvairius santechnikos darbus, teko montuoti ir saulės jėgainę, šildymo vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemas, bei keisti daugiau nei 60 kranų ir kriauklių.

Mūsų lauktas antrasis savaitgalis prabėgo lankantis  ,,Helfštyn‘‘ pilyje ir SPA urvuose ,,Zbrašovske‘‘. Pati pilis sužavėjo nevisus mus, tik Džiugui paliko įspūdį, tačiau vaizdas nuo pilies bokštų abejingų nepaliko – jis buvo  tiesiog nenusakomas.

Trečią savaitę pradėjom ir baigėm intensyviu darbu, nemažindami tempo. Po darbo dar spėjome užkopti į  ,,Radhost‘‘ kalną, kurio viršūnė siekia net 1129 metrų aukštį.

Paskutinė diena buvo puiki, mes atsisveikinom su savo darbdaviais bei kuratore ir išvykome namo, suvokdami, kad šita patirtis yra tai, ką kiekvienas mokinys turėtų patirti besimokydamas mūsų mokykloje. Tad rekomenduojame visiems būtinai išbandyti.

Energetikos skyriaus būsimieji santechnikai: Žilvinas, Džiugas ir Laurynas

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.