Profesijos mokytojų patirtis Prancūzijoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Profesijos mokytojų patirtis Prancūzijoje

Profesijos mokytojų patirtis Prancūzijoje

 

Kauno technologijų mokymo centro Statybos skyriaus profesijos mokytojai Mantas Krasauskas, Dovilė Žurauskienė, Ina Liniova ir Mindaugas Strašinskas 2023-04-08/12 vyko į darbo stebėjimo vizitą pagal „Erasmus+“ projekto Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000135663 Prancūzijoje, BTP-CFA Maine-et-Loire (Angers).

Vizito tikslas: profesinio mokymo veiksmingumo didinimas, didinant judrumo veiklą.

Priimančios organizacijos projektų koordinatorė Florence Petit-Mabilleau supažindino su BTP-CFA Maine-et-Loire pameistrystės centru ir profesinio rengimo ypatumais centre.

Darbo stebėjimo vizito metu buvo pristatyta Prancūzijos švietimo sistema, profesinio rengimo ypatumai, pameistrystės vykdymo aspektai ir tvarka. Susitikimo metu iškilo diskusijos, buvo aptartos profesinio mokymo rengimo pritaikymo galimybės. Diskusijos metu buvo palygintos Lietuvos ir Prancūzijos švietimo sistemos ypatumai, pritaikymo ir pameistrystės vykdymo galimybės.

Buvo stebėtos teorinės dažymo darbų pamokos su 4 lygio I kurso mokiniais ir praktines dažymo darbų pamokos su 3 lygio I kurso mokiniais. Dažymo darbų mokytoja Audrey David pristatė dažymo ir dekoravimo darbų technologijas, buvo atsakyta į klausimus, susijusius su profesinio rengimo dokumentacija, profesinio rengimo ypatumais BTP-CFA Maine-et-Loire pameistrystės centre.

Profesijos mokytojai atliko dažymo darbų mokytojos Audrey David pateiktas paviršiaus dažymo ir dekoravimo užduotis.

Stebėtos teorinės plytelių klijavimo darbų pamokos su 3 lygio I kurso mokiniais ir praktinės plytelių klijavimo darbų su 3 lygio I kurso mokiniais. Plytelių klijavimo darbų mokytojas Dimitrij Drogix pristatė plytelių klijavimo darbų technologijas.  Profesijos mokytojai atliko klijavimo darbų mokytojo Dimitrij Drogix pateiktas užduotis.

Vizito metu taip pat buvo pristatytos BTP-CFA Maine-et-Loire pameistrystės centre rengiamos profesinio mokymo programos, mokomosios klasės, mokymo dirbtuvės, profesinio mokymo rengimo tvarka. Vizitą BTP-CFA Maine-et-Loire pameistrystės centre užbaigėme diskusija, aptarta įvykdyto vizito programa.

Laisvalaikiu aplankėme Angers ir Nantes miestų įžymybes, susipažinome su istoriniais fragmentais.

Taip pat pabuvojome Prancūzijos sostinėje Paryžiuje.

Vizito metu profesijos mokytojai įgijo naujų žinių bei pasisėmėme idėjų, kuriomis galės dalintis su kolegomis bei pritaikyti savo darbe.

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.