Prizinė vieta – Nacionaliniame mechatronikos konkurse

  1. Pradžia
  2. Skelbimai
  3. Prizinė vieta – Nacionaliniame mechatronikos konkurse

Prizinė vieta – Nacionaliniame mechatronikos konkurse

 

2023 m. spalio 26 d. vyko Nacionalinis mechatronikos profesinio meistriškumo konkursas, kurį organizavo Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija LINPRA  ir Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras. Konkurse dalyvavo komandos iš septynių Lietuvos mokymo įstaigų. Konkursas organizuotas pagal Inžinerinės pramonės sektoriaus profesijų Nacionalinių konkursų tvarkos metodiką. Dalyviai privalėjo atlikti tris užduotis iš pneumatikos, elektropneumatikos ir valdymo technologijų bei valdiklių programavimo. Užduotis, kurias turėjo atlikti mokiniai, atitiko realias darbines situacijas, su kuriomis mechatronikos specialistai susiduria darbe kiekvieną dieną. Didžiausią iššūkį kėlė trečioji užduotis, kurią sudarė elektropneumatinių gaminių tiekimo konstravimas ir programavimas.

Pirmos vietos nugalėtojai – Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centro komanda surinkusi 215,5 taškus, antrąją vietą užėmė Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro komanda – 207 taškai, trečią vietą laimėjo Kauno technologijų mokymo centras – 178,5 taškai.

Mūsų Centro komanda, Mantas Kiršis ir Nedas Goerskis, konkurso trečios vietos nugalėtojai, džiaugėsi iškovota pergale. Konkursui mokinius parengė profesijos mokytojas Aleksandras Kirka.  Didžiuojamės mūsų mokiniais ir sveikiname su trečios vietos laimėjimu!