Sėkmingai startuoja nauja specialybė augantiems oro uostų keleivių srautams aptarnauti

  1. Pradžia
  2. Skelbimai
  3. Sėkmingai startuoja nauja specialybė augantiems oro uostų keleivių srautams aptarnauti

Ar žinojote, kad…?

  • Vieną lėktuvą aptarnauja apie 20 specialistų?
  • Orlaivio paruošimas nuo nusileidimo iki kito skrydžio trunka tik 20 minučių?
  • Lėktuvais skraidinami ne tik Žmonės, bet ir donorų organai persodinimui, kurie gelbsti gyvybes, taip pat pinigai, medikamentai ir net ruoniukai?

Yra du tipai Žmonių: vieni dievina aviaciją – lėktuvai jiems kelia neapsakomą žavesį, geras emocijas ir pažadina smalsumo jausmą, kiti paniškai bijo skristi, bet akies krašteliu vis tiek pasižvalgo po aviacijos įdomybes. Tačiau apie viską nuo pradžių…

Kauno technologijų mokymo centre (Kautech) nuo šių mokslo metų startavo nauja Oro uosto keleivių aptarnavimo specialisto mokymosi programa, kurios gretas papildė smalsūs ir žingeidūs studentai, savo darbinę veiklą siejantys su aviacija.

Rugsėjo 12 d. studentai vyko į pirmąjį vizitą Vilniaus oro uoste, kuriame iš labai arti susipažino su oro uosto veikla, praktiškai “pačiupinėjo” būsimą profesiją, aplankė oro uosto erdves, kurių skrendančiųjų akys įprastai nemato. Norint čia pateikti, reikalingi specialūs leidimai.

Studentus pasitiko besišypsanti UAB „Litcargus” įmonės atstovų komanda – skirtingų sričių oro uosto specialistai, kurie įdomiai ir detaliai supažindino su oro uosto veiklos specifika:

keleivių registracija skrydžiui, orlaivių nusileidimu, keleivių išlaipinimu, orlaivio paruošimu kitam skrydžiui, užpildymu kuru, judėjimo negalią turinčių asmenų skrydžių ypatumais, krovinių sandėliavimu, jų patikromis, gyvūnų gabenimu ir kt.

Studentai oro uosto perone stebėjo lėktuvus, jų aptarnavimą, bendravo su įvairių sričių profesionalais, sužinojo daug įdomių faktų ir netgi susipažino su orlaivio pilotu.

Darbas oro uoste reikalauja ne tik profesionalumo ir žinių, bet ir stiprios komandinės dvasios. Kiekvienas žingsnis – nuo keleivių registracijos, orlaivio patikros, kuro užpildymo iki lėktuvo pakilimo – čia yra glaudžiai susiję.

Dėkojame UAB „Litcargus” komandai už tokią ryškią pažintį su aviacijos pasauliu iš arti. Ateityje studentai aplankys ir kitus Lietuvos oro uostus bei juose atliks praktiką.

Na, o pabaigai, įdomus klausimas Jums. Krovininiais orlaiviais gabenami įvairūs kroviniai: delfinai, ruoniukai, pandos, šunys, katės. Kaip manote, ar orlaiviu gali būti gabenama žirafa?