Erasmus+ praktikos vizitas Ida Virumoje

  1. Pradžia
  2. Projektai
  3. Erasmus+ praktikos vizitas Ida Virumoje

Erasmus+ praktikos vizitas Ida Virumoje

 

Šių metų kovo 03-30 d. Mes S 23 V2 grupės  mokiniai Aras Kadžius ir Mantas Karanauskas išvykome su 2 lydinčiais mokytojais į Estijos profesinę mokyklą,  kuri yra  Johvi miestelyje už 670 km. Kelionė truko apie 9h, bet bendraujant su mokytojais laikas neprailgo bei buvo smagus ir turiningas.

Pirmąją dieną atvykus į mokyklą mus pasitiko projekto vadovė Ingrid, kuri mums parodė kur yra valgykla, medienos apdirbimo, karkasinių namų, plytelių klojimo bei kitas dirbtuves, kurių mokykloje yra tikrai nemažai. Buvome supažindinti su mokytojais Genadij ir Igor,  iš kurių sėmėmės žinių visą mėnesį. Buvome nustebinti kokie mokytojai yra linksmi, nuoširdūs ir labai profesionalūs.

Sekančią dieną gavome neeilinę galimybę stebėti suvirinimo varžybas iš arti. Buvo įdomu matyti iš arti kaip vyksta visas varžybų procesas. Stebėjome bei aiškinomės projektus atliktus per varžybas, taip pat sužinojome, kad mūsų projektas, kurį turėsime atlikti per mėnesį bus identiškas kaip ir varžybose.

Pirmąją savaitę mokėmės daryti siūles su MIG/MAG suvirinimo aparatu, taip pat susipažinome su aparatais bei jų funkcijomis ir nustatymais. Iš mokytojų, kurie mus mokė gavome daug patarimų kaip atlikti tam tikrus suvirinimo būdus, siūles bei patarimus ko  vengti ir į ką atkreipti dėmesį.

Taip pat pirmąją savaitę kartu su Ingrid ir mus lydinčiais mokytojais vykome aplankyti dviejų miestų – Toila ir Sillamae. Toila mieste buvome „Oru park”, kuris buvo vasarinė rezidencija Estijos prezidento Konstantin Päts. Aplankėme Toila krioklį, kuris paliko didelį įspūdį. Sillamae buvome pačiame miesto centre, pamatėme keletą didžiųjų bažnyčių. Antrąjį savaitgalį mes išvykome į Talliną, aplankėme senamiestį ir labiausiai lankytinas, vietas, tokias  kaip Kohtuotsa ir Patkuli apžvalgos aikštelės, Energy discovery centro muziejų ir Talino jūrų uostą.

Kalbant apie praktiką, mūsų laukė suvirintojų konkurso darbas, buvo tikrai nelengva, bet prieš darant, visada buvome instruktuojami kaip tai daryti.  Mes visada, jei turėdavome klausimų, galėdavome kreiptis į mokytojus ir jie visada surasdavo atsakymus į mūsų klausimus. Praktikoje niekada nepritrūkome metalo  kuriuo galėtume virinti, dėl to mūsų darbai gavosi tikrai neblogi.

Paskutinės savaitės gale, kartu su Sergei, projekto vadovu, išvykome į Narva. Aplankėme dvi pilis, kurios stovi viena šalia kitos ir 8 liūtus, kurie „saugo” Estija.

„Erasmus” programa Estijoje suteikė galimybę praplėsti akiratį, susipažinti artimiau su kolegomis ir kitais suvirintojais, lavinti savo užsienio kalbos žinias, pasisemti naujų patirčių, tobulėti savo profesinėje srityje. Naujos žinios bus pritaikomos kasdienineje praktinėje veikloje, o gerąją patirtimi bus dalijamasi su bendrakursiais, mokyklos bendruomene.

 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą