Mokiniai dalyvavo nacionalinėje konferencijoje mokyklų bendruomenėms „Istorijas pasakoja daiktai“

  1. Pradžia
  2. Uncategorized @lt
  3. Mokiniai dalyvavo nacionalinėje konferencijoje mokyklų bendruomenėms „Istorijas pasakoja daiktai“

Mokiniai dalyvavo nacionalinėje konferencijoje mokyklų bendruomenėms „Istorijas pasakoja daiktai“

2016-01-27 dieną KTPMC mokiniai, lydimi mokytojų, dalyvavo nacionalinėje konferencijoje mokyklų bendruomenėms „Istorijas pasakoja daiktai“, kuri vyko Balbieriškio pagrindinėje mokykloje.

Renginys buvo skirtas Tolerancijos ugdymo centrams paminėti Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną. Konferencijos tema – Lietuvos žydų istorija, kurią primena daiktai, pastatai, žmonių bendruomenės miesteliuose.

Mūsų mokyklos mokiniai su mokytojomis pristatė spektakliuką ,, Dvi markės“, stebėjo įvairių Lietuvos miestų gimnazistų pateiktas literatūrines, menines, muzikines kompozicijas, video siužetus.

Didelį įspūdį paliko susitikimas su Nepaprastuoju ir įgaliotuoju Izraelio ambasadoriumi Lietuvoje Amiru Maimonu, Užsienio reikalų ambasadoriumi ypatingiems pavedimams Dainiumi Junevičiumi, Kauno žydų bendruomenės pirmininku Hercu Žaku, litvakų šaknis turinčia viešnia iš JAV Sara Klompus ir kitais garbingais svečiais.

Visi konferencijos dalyviai prisijungė prie Pasaulio žydų kongreso kvietimu organizuotos akcijos „Mes prisimenam“, kurios metu bendrąja nuotrauka priminė pasauliui, kad atmintis išlieka gyva ir mes neleisime, kad žmonių naikinimas pasikartotų.

Džiugu, kad KTPMC mokiniai mielai ugdo savo bendrakultūrines kompetencijas, yra aktyvūs, kūrybingi ir neabejingi kitų žmonių skausmui.

Rima Bereišienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė