Mokinių darbinė praktika Danijos SDE profesinio mokymo koledže

  1. Pradžia
  2. Uncategorized @lt
  3. Mokinių darbinė praktika Danijos SDE profesinio mokymo koledže

Mokinių darbinė praktika Danijos SDE profesinio mokymo koledže

erasmus_p_eu

Nuo praėjusio sekmadienio, 2016-11-27 du Kauno technikos profesinio mokymo centro Transporto skyriaus automobilių mechaniko specialybės mokiniai Jonas Jankauskas ir Skirmantas Liekis darbinę praktiką pradėjo Danijos SDE profesinio mokymo koledže. Kaip jiems sekasi, skaitykite žemiau:

Kėlėmės ankstų rytą. Pavalgę pusryčius, pajudėjome oro uosto link, nes skrydis buvo 5:45. Skridome neilgai apie 2 valandas. Pasiekę Kopenhagą tuoj pat ėjome pirkti traukinio bilietų jog galėtume nuvykti į Odensę.

danija_01

Į Odensę atvykome daug anksčiau nei buvom suplanavę, tad nuvykome į didelį prekybos centrą netoli bendrabučio, kur prabuvome beveik 9 valandas. Sulaukę 17 valandos skubėjome į bendrabutį. Ten mus pasitiko bendrabučio administratorė, kuri davė raktus nuo kambarių ir supažindino su bendrabučio taisyklėmis. Bendrabučio kambariai labai jaukūs ir patogūs. Tad nieko nelaukę įsikūrėme ir ėjome ilsėtis.

Kitą rytą mus pasitiko švietimo ir profesinio orientavimo specialistė Lone Olsen, kuri mus nusivežė į koledžą. Atvykus į koledžą, ji mums aprodė patalpas kur dirbsime, supažindino su mūsu profesijos mokytoju Bjarke Skygge Gregoriussen. Mokytojas mus nusivedė į klasę, kurioje supažindino su mūsų būsimais grupiokais. Nieko ilgai nelaukę kibome į darbus. Atvykę į dirbtuves buvo nustebinti jų didumo bei modernumo.

danija_02

Mes gavome užduotį – išsiaiškinti kodėl tepimo sistemoje nėra slėgio, taip pat išmatuoti ir pakeisti susidėvėjusias variklio detales.

danija_03

danija_04

Suradę problemą ją sutvarkėme ir susidėvėjusias detales pakeitėme naujomis. Visą tai atlikę pabandėme užvesti variklį.

Laisvalaikiu buvome biliarde su grupiokais, taip pat ir ledo arenoje su projekto dalyviais iš Olandijos.

danija_05

danija_06

Pirmoji savaitė buvo linksma ir kupina įspūdžių. Laukiame nesulaukiame antrosios savaitės.

danija_07

Mokinių darbinė praktika finansuojama „Erasmus+“ programos profesinio mokymo 1 pagrindinio veiksmo projekto Nr. 2016-1-LT01-KA116-022996 „Profesinės kompetencijos – sėkmės raktas darbo rinkoje“ lėšomis.

Projekto įgyvendinimui Europos Sąjunga suteikė finansinę paramą. Jame atspindėtas Dotacijos gavėjo požiūris, o Švietimo mainų paramos fondas ir Europos Komisija nėra atsakingi už pateikiamos informacijos turinį.

 

Projektų vadovė Aida Ilona Gružinskienė