Priežiūros vizitas į Latviją Aizkraukle

  1. Pradžia
  2. Priežiūros vizitas į Latviją Aizkraukle

Šių metų lapkričio 21 d. Kauno technikos profesinio mokymo centro Transporto skyriaus profesijos vyr. mokytojas Vygantas Zinevičius vyko į priežiūros vizitą.

„Įgyvendinant programos „Erasmus+“ KA1 projektą „Tarptautinis mobilumas – pažangos ir inovacijų galimybė profesiniam meistriškumui“ buvo numatytas 1 dienos priežiūros vizitas į Aizkrauklio profesinė vidurinę mokyklą. Siekiant užtikrinti kokybišką projekto eigą važiavau patikrinti dalyvių mokymo ir gyvenimo sąlygas, taip pat kaip jiems sekasi siekti modulio „Variklių techninė priežiūra ir remontas“ mokymosi rezultatų. Projekto dalyviai: Rimvydas Židžiūnas, Denis Rudzinskij ir Markas Šimkūnas.

Mokykla įsikūrusi Jaunceltnes iela 21, Aizkraukle, Latvija. Mane pasitiko tos mokyklos profesijos mokytojas Ilgvars Kurmis, kuris aprodė mokyklą, bendrabutį . Gyvenamoji vieta turi visas būtinas sąlygas mokytis ir ilsėtis po darbo. Be miegui skirtų patalpų yra gyvenamasis kambarys su TV, internetas ir virtuvė. Iki mokyklos 150 m, panašiai tiek ir iki serviso apie 950 m. Sunkvežimių servisas „Stārastāni“, SIA „Avēnija VP“ Jaunceltnes 4, Aizkraukle. Supažinau su servisų techniniu personalu, gamybos vadovais. Mūsų vaikinai greitai ir gerai susigaudė ką ir kaip reikia daryti ir sėkmingai atliko praktines užduotis.

Greitai ir įdomiai prabėgo priežiūros vizito diena. Išvykau ramus. Įsitikinau, kad atranką į stažuotę laimėjo patys geriausi. Vaikinai puikiai susikalba angliškai ir rusiškai. Nekantriai lauksime jų sugrįžtant ir pademonstruojant Latvijoje įgytas žinias profesinio meistriškumo konkurso metu“

 

Profesijos vyr. mokytojas Vygantas Zinevičius